Hlavní obsah

Putin s holubicí míru či mýlící se Zeman. Začíná aukce Kemelových kreseb pro Ukrajinu

V pondělí v 17 hodin začíná veřejná internetová aukce kreseb výtvarníka, hudebníka a spolupracovníka deníku Právo Miroslava Kemela. Výtěžek z ní bude předán na ambasádu Ukrajiny jako finanční pomoc.

Foto: Miroslav Kemel, Právo

Jsem mírotvůrce a sestrojil jsem říditelnou holubici míru.

Článek

„Celé to byl nápad manažerky naší kapely Hanky Podhorské. Původně mě napadlo, že bych mohl prodat nějaké své kresby a výtěžek věnovat na pomoc Ukrajině. Hanka mi poradila tuto formu,“ řekl výtvarník.

Zájem o třicet nabízených děl byl enormní prakticky okamžitě. V pátek, kdy aukce ještě ani oficiálně nezačala, představoval nabízený obnos zhruba 80 tisíc korun. Vyvolávací cena každé kresby je 500 korun a částka je navyšována po stokorunách.

„Kresby jsem vybíral asi deset až patnáct minut, některé z nich nebyly zatím publikované. Polovina z nich je věnovaná aktuální politické situaci a válce na Ukrajině, druhá polovina je nadčasová,“ vysvětluje Kemel.

Noví majitelé obdrží dílo ve formátu A3 s vlastnoručním podpisem autora. Kemel také vystoupí se svou skupinou 6. dubna na koncertě pro Ukrajinu v pražské Malostranské besedě.

Foto: Novinky

Dražba karikatur Miroslava Kemela pro Ukrajinu

_________________________________________________________________

Anketa

Přispěli jste na pomoc Ukrajině?
Ano, darováním peněz
50,2 %
Ano, zakoupením předmětu či díla při charitativním prodeji/dražbě
1,8 %
Ano, darováním jiné pomoci (jídlo, pomůcky)
7,7 %
Ano, kombinací různých darů
11,9 %
Ne, ale mám to v plánu
3,9 %
Ne, ani to neplánuji
24,5 %
Celkem hlasovalo 10550 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám