Hlavní obsah

Z uplácení obviněný starosta vystoupil z ČSSD

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÝ TĚŠÍN

Českotěšínský starosta Jindřich Sznapka, který čelí obvinění z uplácení, se rozhodl vystoupit ze sociální demokracie. Právu řekl, že nechce kvůli medializaci jeho kauzy poškozovat stranu před parlamentními volbami. Na starostovském postu však nadále Sznapka zůstává.

Článek

Protikorupční policie ho obvinila v závěru loňského roku, když měl předat dvěma členkám občanského sdružení Těšínské zrcadlo stotisícový úplatek. Členky se snažily zabránit rozprodání výdělečného městského majetku. Na veřejnost se navíc v minulých dnech dostaly přepisy skandálních rozhovorů, jak se Sznapka snažil obě ženy zmanipulovat. Navrhoval jim, aby vstoupily do politiky a po volbách se podílely na řízení města.

"Vy to postavíte na nenávisti a závisti. To je dobrý program. Pro ty těšínské hňupy to vcelku stačí. Já vždycky říkám, že cikán má stejný hlas jako pan prezident - ve volbách vždycky jenom jeden," radil ženám Sznapka. Sliboval, že jim zařídí funkce zástupkyň starosty. [celá zpráva]

Post starosty Českého Těšína zatím Sznapka kvůli aféře opustit nehodlá. "Bude záležet na zastupitelstvu, jak se k tomu postaví, jestli mě odvolají. Je k tomu potřeba 14 hlasů," uvedl. Pokud by ho protikorupční policie obvinila z dalšího trestného činu, tak by prý rezignoval sám. "Abych měl dost času se obhajovat," poznamenal.

Podle Sznapky záleží i na postoji ČSSD, za kterou byl na starostovský post zvolen. "Trvám ale na tom, že o žádný úplatek nešlo," dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám