Hlavní obsah

Část Prahy byla bez elektřiny, do drátů vletěl balón

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V některých částech Prahy byly v neděli rozsáhlé výpadky elektrického proudu. Trvaly asi 20 minut. Hasiči kvůli tomu evidovali zvýšený počet požadavků na vyproštění osob uvázlých ve výtahu. Omezen byl také provoz některých tramvajových linek. Důvodem výpadku byl podle Pražské energetiky (PRE) balón v elektrickém vedení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Firma před sedmou hodinou večer oznámila, že eviduje poruchu v oblastech Prahy 2, Prahy 4 a Prahy 10. Problém je na rozvodně Jih, uvedl její mluvčí Karel Hanzelka.

„Nejednalo se o technickou závadu, ale podle mých informací kontakt vedení vysokého napětí s cizím tělesem,“ řekl Hanzelka. „Mám informaci, že do vedení vletěl větší pouťový balon a došlo k automatickému vypnutí,“ dodal. Dodávky tak byly obnoveny po 20 minutách. Hanzelka upřesnil, že nešlo o výletní balon s pasažéry.

„V důsledku výpadku elektrické energie v oblasti Prahy 2, Prahy 4 a Prahy 10 evidujeme zvýšený počet požadavků na vyproštění osob uvízlých ve výtahu,“ napsali pražští hasiči na svém Twitteru. Vyprostili jich 12.

Omezení v provozu tramvajových linek se podle organizátora pražské integrované dopravy (PID) týkalo celé oblasti od Nuslí až do Strašnic. „Výpadek napájení omezil také provoz tramvají linek 4, 6, 7, 11, 14, 18, 19, 22 a 26,“ uvedl PID na Twitteru.

Dodávky byly po zhruba 20 minutách obnoveny, sdělil mluvčí PRE Hanzelka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám