Hlavní obsah

Vláda stvrdila vznik poradce pro bezpečnost i prodloužení kontrol na hranicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kontroly na hranicích se Slovenskem budou pokračovat. Po jednání vlády to oznámil ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Kabinet rovněž potvrdil, že zřídil funkci poradce pro národní bezpečnost pro koordinaci boje s dezinformacemi či hybridními hrozbami, kterým bude Tomáš Pojar.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Pojar

Článek

Podle Rakušana budou kontroly pokračovat namátkovou formou minimálně do 25. ledna. Vláda k jejich zavedení přistoupila kvůli rostoucímu migračnímu tlaku na podzim.

Díky kontrolám se podařilo odhalit stovky migrantů i desítky převaděčů.

Pojar: Potřebujeme dva roky, aby se Rusko vyčerpalo

Domácí

Pojarovo jmenování na post poradce již dříve schválila Bezpečnostní rada státu. Vznik funkce poradce pro národní bezpečnost při Úřadu vlády do konce letošního roku byl uveden i v programovém prohlášení kabinetu.

Válek: Budou klidné Vánoce

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) po jednání oznámil, že již probíhá závoz nedostatkového léku Nurofen pro děti do lékáren. Občany vyzval, aby léky neskupovali do zásoby a pořizovali je výlučně v případě potřeby.

Detaily k celé problematice nedostatku léčiv na trhu hodlá oznámit na čtvrteční tiskové konferenci.

„Nurofen tady je, bude, nebojte se. Budou klidné Vánoce,“ uvedl Válek.

KOMENTÁŘ: Válek od válu - Alex Švamberk

Komentáře

Reklama

Výběr článků

Načítám