Hlavní obsah

Vítr shodil v Litvínově vánoční strom, další spadl v Mostě na auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hasiči na severu Čech vyjeli od nedělního rána kvůli silnému větru ke dvěma desítkám spadlých stromů. V Ústeckém kraji kromě 16 stromů spadl na náměstí v Litvínově na Mostecku i strom vánoční, řekl v neděli mluvčí krajských hasičů Petr Pelikus.

Foto: HZS Ústeckého kraje, .

Hasiči v Mostě odstraňovali spadlé stromy.

Článek

Hasiči vánoční strom v Litvínově rozřezali a odvezli spolu s technickými službami k likvidaci. „Na místě byla jedna dobrovolná jednotka,” doplnil Pelikus. Událost se podle něj obešla bez zranění.

Šéf městských strážníků Martin Klika řekl, že vedení města bude o obnově stromu v centru města rozhodovat na pondělní poradě. V Litvínově podle něj foukal vítr o rychlosti 121 kilometrů v hodině. Škoda podle něj bude nejspíš jen na osvětlení stromu.

V Mostě v ulici Josefa Skupy odstraňovali hasiči strom, který spadl na zaparkovaná auta.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Silný nárazový vítr zaměstnal v neděli hasiče v celém Ústeckém kraji.

V Libereckém kraji odstraňovali hasiči sedm popadaných stromů. Nejčastěji vyjížděli na Semilsku, podle mluvčí krajského hasičského sboru Evy Klímové ale nejde o kalamitu.

Před silným větrem varovali v sobotu meteorologové. Foukat mělo hlavně na pomezí Čech a Moravy. Foukalo ale na celém území. Například na Sněžce řádil v neděli orkán, vítr tam dosahoval rychlosti v nárazech 130 km/h.

Orkán na Sněžce, vítr dosahoval rychlosti 134,3 kilometru v hodině

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám