Hlavní obsah

Víkend se vydaří a nabídne i letní teploty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nynější chladné severozápadní proudění vystřídá v příštích dnech příliv teplého vzduchu od jihovýchodu, díky čemuž se v závěru týden dočkáme i letních 25 stupňů Celsia. V příštím týdnu se vrátí četná oblačnost se srážkami, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 16.5.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude ještě zpočátku dne zataženo s četnými přeháňkami či deštěm. V Čechách se odpoledne dostanou teploty na 9 až 13 stupňů Celsia, na Moravě a ve Slezsku díky ubývání oblačnosti od východu vystoupají na 12 až 16 stupňů.

V pátek bude převážně oblačno, ojediněle s přeháňkami. Ráno teploty klesnou na 7 až 3 stupně, odpoledne by již mělo být převážně polojasno a teploty vystoupají na 15 až 19 stupňů,” uvedla Honsová.

Polojasno by mělo převládat i v sobotu. Ráno klesnou teploty na 9 až 5 stupňů, přes den se dostanou na 19 až 23 stupňů. Odpoledne se může vytvářet kupovitá oblačnost, k níž se zejména v horských oblastech mohou přidat přeháňky a ojediněle i bouřky.

Polojasno bude převládat i v neděli. Ranní minima se budou pohybovat mezi 12 a 8 stupni, přes den teploty vystoupají k 21 až 25 stupňům. Odpoledne se opět bude místy vytvářet kupovitá oblačnost s přeháňkami či bouřkami.

Podle výhledu by od pondělí mělo opět přibývat oblačnosti a četnější budou i přeháňky. Ráno by měly teploty klesat na 13 až 9, přes den vystoupají na 18 až 22 stupňů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Na úterý a středu modely prozatím predikují oblačné počasí s přeháňkami, ranními teplotami v intervalu 13 až 9 stupňů a odpoledními maximy mezi 17 a 21 stupni Celsia, uzavřela Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám