Hlavní obsah

Vedra skončí ve středu, zbytek týdne proprší a prudce se ochladí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí jako na houpačce slibují meteorologové v tomto týdnu. Po vedrech přijde prudké ochlazení, kdy teploty spadnou o více než 10 stupňů, bude pršet a východ republiky čekají silné bouřky, uvedla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. V teplotách budou velké rozdíly mezi západem a východem republiky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nový týden odstartoval velmi chladně. V Jizerských horách mrzlo, naměřili jsme tam -1 stupeň Celsia. Na Kvildě byla nula, Liberec hlásil 7 stupňů,“ uvedla Honsová. Během pondělí by se však mělo oteplovat. Denní teploty by se měly pohybovat na příjemných 23 až 27 stupních.

úterý bude do Česka pronikat teplý vzduch od jihu. Ráno by mělo být ještě chladnější s teplotami mezi 14 a 10 stupni, odpoledne to už ale bude 26 až 30 stupňů. Večer začne do ČR proudit studená fronta od západu. V Ústeckém, Karlovarském a Plzeňském kraji se bude ochlazovat a meteorologové očekávají v těchto regionech bouřky s vydatnými dešti.

Ve středu a ve čtvrtek lze očekávat velké teplotní rozdíly mezi západní a východní částí republiky. V těchto dnech hrozí také silné bouřky, varuje Honsová. Ve středu bude v Čechách oblačno místy s deštěm nebo přeháňkami. Ranní teploty by se měly pohybovat mezi 19 a 15 stupni, odpolední mezi 23 a 27 stupni. Na Moravě a ve Slezsku budou teploty vyšší — 27 až 31 stupňů.

Ve čtvrtek bude počasí obdobné. V Čechách oblačno nebo zataženo s deštěm nebo přeháňkami. Silné bouřky by měly trápit Moravu a Slezsko. Teplotní rozdíly budou ještě markantnější. V západních Čechách by mělo být jen 18 stupňů, ve zbytku Čech 20 až 24 stupňů, na Moravě a ve Slezsku 30 až 34 stupňů.

Nejchladnějším dnem z celého týdne by se měl stát pátek. Od severozápadu bude do Česka proudit studený vzduch. Bude oblačno až zataženo s deštěm nebo přeháňkami. Ranní teploty 15 až 11 stupňů, odpolední v Čechách 16 až 20 stupňů, na Moravě a ve Slezsku 19 až 23 stupňů.

Charakter počasí v sobotu by měl být podobný. Oblačno s deštěm nebo přeháňkami, odpolední teploty v rozmezí 19 až 23 stupňů.

neděli by se mělo vyjasňovat a teploty by měly vystoupat na příjemných 25 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám