Hlavní obsah

V Třinci vyhlásili kalamitní stav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TŘINEC

Kalamitní situaci kvůli přívalům sněhu vyhlásilo ve čtvrtek od 15 hodin město Třinec. Sníh už totiž není kam odhazovat. A sněžení neustává. Některé komunikace jsou průjezdné pouze jedním pruhem.

Foto: Aleš Rudl

Lípa republiky v Radotíně byla vysazena v roce 1968 na paměť 50. let od vzniku Československé republiky.

Článek

"Sněhu je tolik, že už ho není kam odhrnovat. A pořád sněží. Kalamitní situaci jsme museli vyhlásit kvůli tomu, že ačkoli je v ulicích veškerá technika, nedají se stíhat časy údržby místních komunikací," řekla Právu vedoucí odboru dopravy Městského úřadu v Třinci Miriam Hronovská.

Kalamitní stav však podle ní nedosáhl až takového stupně, že by některé silnice nebyly průjezdné vůbec.

Ve zbývajících oblastech Frýdecko-Místecka silničáři tak vážné problémy nemají. "Začalo sněžit, ale silnice první a druhé třídy, které ošetřujeme chemicky, jsou mokré. Místy je sníh rozbředlý. Na trojkách leží ujetá vrstva sněhu," řekl dispečer tamní správy silnic s tím, že řidiči by měli být opatrní.

Problémy i na Bruntálsku

Se zvýšenou opatrnostní by měli jezdit i řidiči mířící na Bruntálsko. I tam jsou všechny silnice sjízdné, ale počasí není ideální. "Sněží a pokud začne foukat vítr, budou se tvořit sněhové jazyky," řekl bruntálský silničář.

Na silnicích první třídy na Bruntálsku, které jsou ošetřovány chemicky, leží zbytky rozbředlého sněhu. Na zbývajících vozovkách je ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Teploty se pohybují kolem minus pěti stupňů Celsia a viditelnost snižuje sněžení. "Nefouká vítr, takže se na vozovkách netvoří závěje a sněhové jazyky," řekl pracovník tamní správy silnic.

Podobná je situace i na Novojičínsku. Naopak bez omezení jsou sjízdné silnice první třídy na Opavsku, Karvinsku a v Ostravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám