Hlavní obsah

V pražské ZOO se narodilo další slůně, je to samička

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V pražské ZOO se v sobotu nad ránem narodilo další slůně. Malá samička přišla na svět krátce před druhou rodinou ranní. Matkou je slonice Janita. První záběry mláděte představil na svém facebookovém profilu ředitel zoologické zahrady Miroslav Bobek.

Foto: Miroslav Bobek

Novorozené slůně je opět samička.

Článek

„Konečně jsme se dočkali i druhého slůněte. Janita je porodila dnes, v sobotu 9. května, v 1.48 hodin. Slůně je v pořádku, a jak se ukázalo dnes před čtvrtou, jde opět o samičku. To je opravdu skvělá zpráva!,” oznámil příznivců pražské zoologické zahrady prostřednictvím sociální sítě její ředitel Miroslav Bobek v sobotu ráno.

Na to, až Janita porodí čekali ošetřovatelé v ZOO více než dva měsíce. „Její březost trvala tentokrát 683 dní – byla tedy o více než šest týdnů delší než minule – a slůně je opravdu velké. Děkuji všem našim chovatelům slonů v čele s Martinem Kristenem i kurátorovi Pavlovi Brandlovi,” rozplývá se Bobek.

ZOO pro své příznivce chystá pravidelné informace i další várky fotografií a videí nového přírůstky v Údolí slonů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám