Hlavní obsah

V Praze se opravuje tramvajová trať mezi Lazarskou a Újezdem, zrušeny jsou linky 9 a 22

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tramvaje v centru Prahy od dnešního rána nejezdí mezi zastávkami Lazarská a Újezd. Výluka naplánovaná kvůli opravě trati potrvá do ranních hodin v pondělí 19. listopadu. Po dobu omezení řada tramvajových linek změní své trasy, dvě budou zrušeny. Oprava navazuje na končící rekonstrukci trati na křižovatce ulic Lazarská a Spálená.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Tramvaje stojící kvůli spadlé troleji

Článek

V provozu nebudou páteřní linky 9 a 22, na pravém břehu Vltavy je nahradí linka 39, na levém linka 32, linku 22 částečně nahradí linka 23 vedená v pozměněné trase.

Po jiné trase než obvykle pojedou i denní linky 2, 16, 18, historická 41 a noční 93, 97, 98 a 99.

Zřízeny budou nové zastávky Malostranská na nábřeží Edvarda Beneše směrem na Čechův most a pro noční linky Malostranská v Letenské ulici u křižovatky s ulicí Klárov.

Foto: DPP

Schéma vedení tramvajových linek v centru Prahy po dobu opravy

Začínající rekonstrukce trati je pokračováním dvou předchozích oprav, ke kterým dopravní podnik přistoupil poté, co musel být úsek mezi Lazarskou a Újezdem v polovině září na několik dní uzavřen kvůli poškození kolejnic. Dnes končící desetidenní výluce na křižovatce Lazarské a Spálené ulice předcházelo na konci října jedenáctidenní přerušení tramvajové dopravy mezi zastávkami Lazarská a Jindřišská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám