Hlavní obsah

V pátek naposledy 30stupňové vedro

Novinky, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pátek ještě zažijeme tropický den, kdy by teploty měly vystoupit na 30 stupňů. Týž den ale už začne i pršet, řekl ve středu Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze.

Foto: Pavel Pávek
Článek

"Bude to zřejmě poslední 30stupňové vedro. Podstatné ale je, že v pátek už začne také i pršet. Očekáváme srážky v rozmezí 3 až 25 mm, to je 3 až 25 litrů vody na metr čtvereční," řekl Seifert. Informoval, že v pátek nás začne přecházet studená fronta od západu, a proto také budou velké teplotní rozdíly mezi východem a západem republiky. Jestliže někde budou 30stupňová vedra, na západě Čech, zejména v Chebu, Karlových Varech, ale i v Plzni bude jen 24 stupně.

V sobotu očekáváme oblačno, přeháňky a bouřky a denní teploty vystoupí už pouze na 18 až 22 stupňů. "Ještě chladněji bude v neděli, kdy by měly noční teploty poklesnout na 12 až 8 a denní vystoupit pouze na 16 až 20 stupňů Celsia," řekl meteorolog. Dodal, že v první polovině příštího týdne zhruba do středy se očekávají noční teploty 11 až 7 a odpolední 17 až 21 stupně Celsia. Dešťové srážky ale už budou malé, pouze několik milimetrů.

"Léto sice ještě nekončí, ale v příštích dnech už bude svými teplotami spíše připomínat takový raný podzim. Několika teplých dní se ale ještě určitě dočkáme," uzavřel Seifert.

Reklama

Výběr článků

Načítám