Hlavní obsah

V neděli ráno spadnou teploty až na čtyři stupně

Novinky, Jiří Mach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po tropickém pátku se na víkend prudce ochladí, a to až o deset stupňů Celsia. První školní týden však bude provázet teplé počasí. I celé září by mělo být spíše ve znamení letních teplot.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Začátek podzimu by měl být teplý

Článek

"V pátek vrcholí příliv teplého vzduchu od jihu, zatímco od soboty se očekává chladné západní proudění. Ochlazení by se mělo ale týkat jen víkendu, příští týden se začne opět oteplovat,“ sdělila Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Páteční odpolední teploty se mají pohybovat v rozmezí 27 až 31 stupňů Celsia. Očekává se však přechod studené fronty od západu. Do Čech by měla přinést oblačno s ojedinělými dešťovými přeháňkami, na Moravě a ve Slezsku bude později zataženo s dešti, zejména v jižní části Moravy intenzivnějšími.

O víkendu se rapidně ochladí a sobotní maxima by neměla překonat hranici 21 stupňů a pokles teplot se bude prohlubovat až do nedělního rána. Meteorologové očekávají pokles místy až k šesti stupňům Celsia, nejchladněji by mělo být na západě, kde teploty - vlivem slabé oblačnosti - spadnou až ke čtyřem stupňům Celsia. 

Během neděle by mělo být v Čechách polojasno, na Moravě a ve Slezsku oblačno s ojedinělými dešťovými přeháňkami. Odpolední teploty vystoupají k 19 až 23 stupňům Celsia.

Začátek školního roku bude teplejší

Následující pracovní týden by pak měl být až do čtvrtka zcela beze srážek s polojasnou, až skoro jasnou oblohou. Od pondělí, kdy se teploty budou pohybovat mezi 21 až 25 stupni, budou odpolední maxima narůstat a ve čtvrtek mohou teploměry vykázat až 28 stupňů Celsia.

"V Pátek a sobotu by zase měla přijít nějaká ta studená fronta, ale pak by se mělo opět vyjasnit. Vypadá to zatím, že slunečných a teplých dní si v září užijeme ještě hodně,“ avizuje Meteopress. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám