Hlavní obsah

V Českém Švýcarsku objevily drony tři místa s vyšší teplotou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V národním parku České Švýcarsko byl v noci na sobotu klid. Drony objevily tři místa se zvýšenou teplotou v okolí Pravčické brány a Kozího hřbetu, uvedli ráno hasiči na Twitteru. V pátek hasiči požár po 20 dnech dohasili, nyní pokračuje fáze takzvané technologické pomoci, kterou koordinuje štáb Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje. Obyvatelé evakuovaných částí Hřenska a osad Mezná a Mezní Louky se začali po 9.00 vracet do svých domovů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Požár v národním parku České Švýcarsko. (Tichá) soutěska od Dlouhého dolu

Článek

Generální ředitel hasičského záchranného sboru Vladimír Vlček uvedl, že požářiště se bude dál monitorovat drony s termokamerami. Skrytá ohniska, která se stále mohou objevovat, hlídají dobrovolní hasiči, na místě zůstává 22 dobrovolných jednotek, což představuje 72 hasičů s 35 kusy techniky.

V Mezní Louce zůstala navíc prozatímní hasičská stanice, kde je 40 profesionálních hasičů. Zůstat by tam měli asi do konce srpna. Vlastní požární hlídky zřídila i správa parku.

Reklama

Výběr článků

Načítám