Hlavní obsah

U Václavského náměstí spadl dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V centru Prahy se zřítila část domu. Ve Vodičkově ulici spadla boční stěna domu, který byl již delší dobu v havarijním stavu.

Článek

Ve Vodičkově ulici v centru Prahy se v neděli ráno zřítil dům. Kubistický objekt U Myšáka byl už delší dobu v havarijním stavu. Okolí uzavřela policie. Hasiči a záchranáři prohledávali sutiny, pomáhali jim v tom speciálně vycvičení psi. Uvedla to mluvčí pražské záchranné služby Simona Cigánková. Nikdo pod troskami nebyl.

Zeď s fasádou kubistického domu ve Vodičkově ulici v Praze, kde byla cukrárna U Myšáka, se podle městského statika Petra Macháně nezřítí. "Ta fasáda do Vodičkovy ulice si dovolím říct, že na 99 procent vydrží bez problému," řekl Macháň. Uvedl, že v neděli ráno se zřítila část původní středové nosné zdi, štítu a všechna patra.

Není vyloučeno, že zřícení má na svědomí rekonstrukce domu. Projekt ve Vodičkově ulici číslo 31 zahrnuje rekonstrukci objektu a dostavbu proluky. V komplexu by měly být kanceláře, byty a obchody. Parkování mají zajistit podzemní garáže. Počítá se i s obnovením kavárny U Myšáka a s galerií.

ZŘÍCENÉ DOMY V PRAZE ZA POSLEDNÍ DVA ROKY

  • 7. února 2004 - Ve Štefánikově ulici na Smíchově se zřítila obvodová zeď neudržované části domu. Nikdo nebyl zraněn.
  • 29. července 2005 - U křižovatky Balabenka v Praze 8 v Sokolovské ulici se zřítila rohová část pětipodlažního domu. Dva lidé byli zraněni. Podle městského statika mohly k havárii podstatně přispět předchozí stavební úpravy budovy.
  • 16. července 2006 - Ve Vodičkově ulici v centru Prahy se zřítila část domu, který prochází rekonstrukcí. Kubistický objekt byl už delší dobu v havarijním stavu.

ČTK

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám