Hlavní obsah

Týden bude deštivý

Nadcházející týden bude deštivý, ale jinak poměrně teplý s nejvyššími teplotami kolem 20 stupňů Celsia. Novinkám to v pondělí řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 20.5.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V pondělí se k zatažené obloze postupně přidá déšť, což souvisí s tlakovou níží Axel. Objevit se mohou i bouřky. Na celém území České republiky spadne 5 až 20 milimetrů srážek, ojediněle až 30.

Přechod srážek přes ČR v pondělí ránoVideo: ČHMU

Nejvyšší teploty vystoupají na 16 až 20 stupňů Celsia.

Deštivé budou i další dny. „Deštník a pláštěnku budeme potřebovat po celý týden,“ poznamenala Honsová.

V úterý bude oblačno až zataženo, na Moravě a ve Slezsku může být přechodně polojasno. Objeví se déšť, přeháňky, místy i bouřky.

Ranní teploty se budou pohybovat v intervalu 12 až 8 stupňů Celsia, odpolední mezi 17 a 21 stupni.

I ve středu bude obloha oblačná až zatažená. Na většině území bude pršet, ojediněle se objeví bouřky. Déšť by měl být vydatnější na Moravě a ve Slezsku. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 14 a 10 stupni, odpolední mezi 15 a 19 stupni.

Ve čtvrtek bude v Čechách oblačno až polojasno, místy s přeháňkami, na Moravě lze očekávat zataženo až oblačno s deštěm, přičemž odpoledne budou srážky ustupovat.

Ranní teploty spadnou na 11 až 7 stupňů Celsia, odpolední vystoupají v Čechách na 18 až 22 a na Moravě a ve Slezsku na 15 až 19 stupňů.

Nejméně oblačný by měl být pátek, i když i tento den se mohou ojediněle vyskytnout přeháňky.

Také na víkend se bude hodit deštník. Bude oblačno, jen přechodně polojasno místy s přeháňkami, ojediněle s bouřkami. Ranní minima se budou pohybovat mezi 11 a 7 stupni, odpolední maxima dosáhnou k 18 až 22 stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám