Hlavní obsah

Tvrdík řídí ČSA, ale nemluví plynně anglicky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Exministr obrany Jaroslav Tvrdík nastupuje do funkce prezidenta Českých aerolinií, aniž plynně mluví anglicky. Dozorčí rada, která ho do funkce dosadila, jeho jazykové schopnosti nezkoumala. ČSA přitom komunikují výhradně anglicky se svými obchodními partnery, pěti společnostmi sdruženými v alianci SkyTeam.

Foto: Milan Haluška

Univerzitní park

Článek

Ve svém zpravodajství to dnes uvedla Česká televize.

Dozorčí rada, která Tvrdíka dosadila do funkce bez výběrového řízení, si informace o jeho jazykových schopnostech neověřovala. Radu prý ani nenapadlo, že by nový šéf nemluvil dostatečně anglicky.

"To bych považoval až snad za úplně absurdní. Ale ne, nezkoumali. Musím otevřeně říci, že toto se nezkoumalo," řekl televizi člen dozorčí rady Jan Adam.

Loni v srpnu řekl Tvrdík Právu, že se pokládá za pokročilého začátečníka. "Nejsem s tím ale spokojen. Mohl jsem mnohokrát jít do jazykového kurzu, ale vždy jsem si našel nějaký důvod, proč nejít. Mrzí mě to," uvedl tehdy Tvrdík.

Odvolaný šéf ČSA: angličtina je nutná

Odvolaný prezident Miroslav Kůla podle ČT řekl, že on měl v angličtině denně asi polovinu pošty a že šéf aerolinek potřebuje anglicky telefonovat i osobně vést důležitá jednání. Jaroslav Tvrdík nebyl k zastižení. S novináři bude komunikovat zhruba za měsíc, až se seznámí s fungováním firmy, uvedla ČT.

Reklama

Související články

Tvrdík nepřímo potvrdil zájem o ČSA

Zájem o šéfování Českých aerolinií nepřímo potvrdil exministr obrany Jaroslav Tvrdík. "Nabídky odpovídající prestižní pozici prezidenta ČSA v civilním sektoru...

Výběr článků

Načítám