Hlavní obsah

Tuzemská pravice si buduje nové pozice a rozrůstá se. Ale jen na webu

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S padajícími preferencemi ODS se na internetu množí platformy, které chtějí pravici oživit. Před několika dny například rozjely provoz stránky Pravý břeh.

Foto: Petr Horník, Právo

Senátor Jaroslav Kubera (ODS)

Článek

Hlavním glosátorem je zde šéf senátního klubu ODS Jaroslav Kubera, ačkoliv zakladatelé stránky tvrdí, že k žádnému politickému projektu se nechtějí výslovně vázat.

Ve čtvrtek Kubera ztrhal vyvěšování vlajky EU na Hradě. Ceremoniál označil za nepodařenou taškařici. „Modrá evropská vlajka s hvězdičkami je vlastně ilegální symbol státu, který neexistuje. Zatímco v evropské ústavě byla zmínka o společné vlajce a hymně, tak v Lisabonské smlouvě už nic takového není,“ napsal.

Totožným tématem se zabývá i Institut Václava Klause, který téměř denně chrlí na svém vlastním webu politické komentáře. „Nelze zapomenout, že na Pražském hradě v minulosti skutečně vlála kromě naší státní vlajky jen nacistická vlajka se svastikou během protektorátu. Ani komunisté si netroufli instalovat tam rudou vlajku se žlutou hvězdou a srpem s kladivem,“ stojí v komentáři. [celá zpráva]

Internetový Protiproud v dubnu spustil i bývalý Klausův vicekancléř Petr Hájek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám