Hlavní obsah

Tropy skončí po víkendu. Deštníky ale budou potřeba už teď

Novinky, kčt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tropické teploty nad 30 stupňů vydrží do neděle, pak se začne postupně ochlazovat a příští týden spadnou až pod 25 stupňů. Už teď je ale potřeba v odpoledních hodinách místy počítat s přeháňkami a bouřkami. Od začátku příštího týdne se budou objevovat na většině území, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Ognen Teofilovski, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Čtvrteční ráno bylo nejchladnější na Karlovarsku, kde teploty klesaly až ke 14 stupňům Celsia. V Brně bylo naopak o celých sedm stupňů tepleji,” informovala Honsová.

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, odpoledne se místy objeví déšť a bouřky, které bude doprovázet vítr o rychlosti 70 km/h. Na západě bude odpoledne až 28 stupňů, v Praze 32 stupňů a na Moravě a ve Slezsku budou teploty stoupat až k 36 stupňům.

V pátek bude zpočátku dne polojasno až oblačno, odpoledne opět dorazí dešťové přeháňky a bouřky. Ranní minima budou klesat od 21 k 17 stupňům, na západě území až k 15 stupňům. V Čechách se odpoledne dočkáme 28 až 32 stupňů, na Moravě a ve Slezsku 31 až 35 stupňů.

V sobotu bude panovat obdobné počasí, obloha bude polojasná až oblačná, odpoledne opět s deštěm a bouřkami. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 17 a 21 stupni, na západě Čech pouze okolo 13 stupňů. Přijde mírné ochlazení, odpolední teploty budou stoupat od 26 ke 30 stupňům, na východě republiky bude tepleji, od 28 do 32 stupňů.

Na konci týdne ochlazení

V neděli bude oblačno až zataženo, postupně na většině území s deštěm. Na Moravě a ve Slezsku se navíc odpoledne objeví bouřky. Ranní minima opět mezi 17 a 21, na západě bude 13 stupňů. Ochladí se ještě více, odpoledne se teploty budou pohybovat mezi 21 a 25 stupni v Čechách, na východě mezi 26 a 30 stupni.

Deštníky budeme kromě odpolední v druhé polovině tohoto týdne potřebovat i na počátku týdne následujícího. V pondělí bude 21 až 25 stupňů, na Moravě a ve Slezsku až 28.

V úterý a ve středu bude rtuť teploměru postupně klesat, teploty v Čechách se budou pohybovat mezi pouhými 18 a 22 stupni, na východě budou vyšší, a to mezi 24 a 25 stupni. „V druhé polovině příštího týdne se sníží pod 25 stupňů, tropů si tak užijeme pouze do konce víkendu,” dodala Honsová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám