Hlavní obsah

Topolánka prý poškozuje výrok "chlap s gulami"

– PRAHA

Šéf ODS Mirek Topolánek v úterý účinkoval v nezvyklé roli, svědčil totiž ve sporu europoslanců Jany Bobošíkové a Vladimíra Železného (NezDem). Bobošíková žádá po bývalém šéfovi TV Nova omluvu v doporučeném dopise, který by měl být publikován v médiích.

Článek

Podle Bobošíkové šíří o eurposlankyni Železný "lži, urážky a výmysly". Ani jeden z účastníků sporu se na úterní jednání nedostavil, oba jsou prý v Bruselu.

Železný podle žaloby mimo jiné poškodil osobnostní práva bývalé kolegyně výrokem, v němž uvedl, že Bobošíková kritizovala v médiích šéfa ODS za to, že zaměstnal v Senátu jako svou asistentku vlastní manželku. Přitom prý sama jako europoslankyně měla za asistenta vlastního muže. Dokonce Železný údajně nazval Bobošíka "sekretářkou".

"Je absurdní, že by manželka kritizovala Mirka Topolánka za to, že zaměstnával svou ženu jako senátní tajemnici," hájil před soudem Bobošíkovou její manžel Pavel. Doplnil, že nebyl nikdy žádnou sekretářkou své ženy, jen jí jako manžel a majitel poradenské firmy pomáhal s rozjetím poslanecké kanceláře a se zajištěním poradců. Navíc prý Železný úmyslně zaměnil funkce asistenta a sekretářky.

Topolánek soudu řekl, že kritika ze strany Bobošíkové na jeho adresu sice někde mohla zaznít, ale on prý podobné pořady nesleduje. "Naopak, já byl na to hrdý, že moje žena dělala se mnou, zaměstnával ji ale Senát," podotkl šéf ODS.

Poškozen se však cítí být opakovaným a "zkomoleným" výrokem Bobošíkové o něm, že je "chlap s gulami". "Poškodila mě tím, že mi do úst vložila větu, kterou zkomolila a dále ji pak používala v televizi... Byla agresivní redaktorkou a její kritika byla podpásová. Já ji ale žalovat nemíním," podotkl lídr opozice.

Reklama

Výběr článků

Načítám