Hlavní obsah

TOP 09 vzala na kandidátky Bursíkův LES

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na kandidátkách TOP 09 se objeví lidé z Liberálně ekologické strany (LES), kterou po odchodu ze Strany zelených založil exministr životního prostředí Martin Bursík. Ten ale o místo ve Sněmovně bojovat nebude. Na šestém místě pražské kandidátky TOP 09 se ocitla dokumentaristka a místopředsedkyně LES Olga Sommerová.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek a předseda Liberálně ekologické strany Martin Bursík (vlevo)

Článek

„TOP 09 je strana, které v současnosti nejvíce věřím, a cením si jejích postojů, které jdou proti oligarchizaci společnosti,“ uvedla Sommerová.

Další známou tváří, kterou TOP 09 vzala na 12. místo své ústecké soupisky, je exministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková.

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek uvedl, že spolupráce s ekologickou stranou, jako je LES, je přirozená, protože mají nejekologičtější program ze všech parlamentních stran. „TOP 09 je konzervativní strana a ochrana životního prostředí pro příští generace je bytostně konzervativní téma,“ uvedl Kalousek.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Filmová dokumentaristka a první místopředsedkyně Liberálně ekologické strany Olga Sommerová. Za ní šéf TOP 09 Miroslav Kalousek

Bursík poznamenal, že v letošních volbách jde o hodně. „Jde o to, jestli uhájíme polistopadový vývoj,“ uvedl Bursík. Dodal, že je potřeba se postavit silám, které ohrožují orientaci Česka na EU a NATO.

Anketa

Pomohou podle vás kandidáti LES k lepšímu výsledku TOP 09 ve volbách?
Ano
32,4 %
Ne
67,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4058 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám