Hlavní obsah

Tipy do kina na sobotu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Sobota je posledním festivalovým dnem, kdy je nejvíce očekávaná závěrečná slavnostní projekce pokračování úspěšného animovaného hitu Shrek 2.

Foto: Promo Gruff!
Článek

Ale protože většina běžných návštěvníků se na závěrečné zakončení spojené s předáváním soutěžních cen nedostane, vyrazí třeba na dánské farářské drama Do tvých rukou nebo na hudební hit letošní přehlídky Festivalový expres, v němž jsou zachyceni na největším rockovém mejdanu všech dob například Janis Joplin, The Band, The Grateful Dead, Buddy Guy.

Dánská farářka ve vězení

16:30, Richmond
Do tvých rukou, Dánsko, 2003, 101min.
Režie : Annette K. Olesen
Čerstvě vysvěcená farářka Anna se na své první misi ocitne v ženské věznici. Setká se zde s charizmatickou Kate, která zvláštním způsobem zasáhne do jejího života.

Melodrama a rozčarování po svatbě

16:00, Drahomíra
Sylvia, Velká Británie, 2003, 110min.
Režie : Christine Jeffs
Na studiích v Cambridgi potkává krásná a talentovaná Sylvia Plathová, jejíž první literární pokusy vzbuzují velkou pozornost, šarmantního Teda Hughese. Dívka zcela propadne jeho kouzlu, i on se zamiluje, ale po svatbě přichází rozčarování...

Největší rockový mejdan všech dob

22:30, Kino Čas
Festivalový expres, Kanada, Velká Británie, 2003, 90min.
Režie : Bob Smeaton
V létě roku 1970 vezl vlak napříč Kanadou některé z nejznámějších rockových kapel té doby. Janis Joplin, The Band, The Grateful Dead, Buddy Guy a mnozí další spolu žili a "mejdanovali" celých pět dní, přičemž koncertovali všude tam, kde vlak zastavil. Dokument o největším rockovém nonstop mejdanu své doby.

Jak se stát v Afgánistánu prezidentkou

16:30, Kino Čas
V pět odpoledne, Írán, 2003, 105min.
Režie : Samira Makhmalbaf
Příběh afghánské dívky, která se po pádu Tálibánu chce stát prezidentkou své země.

Chorvatské vzpomínky

19:30, Lázně III.
Svědkové, Chorvatsko, 2003, 88min.
Režie : Vinko Brešan
Píše se rok 1992 a chorvatské městečko Karlovac se ocitlo v těsné blízkosti frontové linie bratrovražedného válečného konfliktu. Vyšetřování vraždy postupně poodhaluje, do jaké míry válka vstoupila do života zdejších obyvatel, jak dokázala zdeformovat rodinné i mezilidské vztahy, jak změnila úhel pohledu na zločin.

Když žena miluje školáka

13:00, Divadlo Husovka
Chlapec k pomilování, Kanada, 2003, 85min.
Režie : Andrea Dorfman
Phoebe je zvídavá premiantka, která jde svým spolužačkám na vysoké značně na nervy. Její seznam je plný zájmových činností, ale na to nejdůležitější zapomíná - na lásku. A když se konečně zamiluje, má to jedinou vadu. Jejímu Fraserovi je teprve čtrnáct..

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám