Hlavní obsah

Těžký sníh opět lámal na západě Čech stromy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez elektrického proudu se ocitly o víkendu některé obce nebo jejich části v Krušných horách a Slavkovském lese. V sobotu večer totiž začal padat těžký sníh, který již tak zatěžkané stromy u elektrického vedení na několika místech lámal nebo vyvracel. Hasiči měli plné ruce práce při odstraňování popadaných stromů na silnice.

Foto: novinky.cz

Hasiči měli nejvíce práce s polámanými a vyvrácenými stromy přes silnice.

Článek

Hasiči hlásili od sobotního večera přes padesát zásahů. „Nejčastěji se jednalo o padlé stromy na komunikacích,“ uvedl zástupce mluvčího karlovarských krajských hasičů Lukáš Černý, podle kterého hasiči zasahovali na celém území regionu. „V některých lokalitách došlo k výpadku elektrické energie, a proto jsme také v jednom případě poskytli náhradní zdroj pro kyslíkový generátor pacienta,“ doplnil zástupce mluvčího.

ČEZu se podařilo všechny závady do nedělního večera odstranit. „V šest ráno jsme v neděli evidovali v Karlovarském kraji devět poruch na vedení vysokého napětí,“ uvedla mluvčí společnosti ČEZ pro severozápadní a střední Čechy Soňa Holingerová s tím, že se dotýkaly zhruba pěti tisíc odběratelských míst na Sokolovsku. V jedenáct dopoledne se počet závad snížil na čtyři a sedm stovek domácností. „Během dopoledne se podařilo dodávky obnovit na řadě míst,“ pokračovala mluvčí.

Výpadky dodávek se týkaly na Sokolovsku například Březové, Okrouhlé, Kynšperka nad Ohří nebo Libavského údolí či Chodova a Vintířova. Na Karlovarsku Merklína, Lípy a Oldříše a na Chebsku Křižovatky nebo Skalné.

FOTO: Zasněžené Krušné hory

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám