Hlavní obsah

Svoboda, Udženija, Pospíšil, Hřib… V radě Prahy usednou známé tváře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V radě hlavního města by měli vedle primátora Bohuslava Svobody (ODS) usednout Alexandra Udženija na pozici náměstkyně pro oblast zdravotnictví, sociálních věcí a bydlení a Zdeněk Kovářík (oba ODS) coby radní pro oblast financí. Spolu s nimi v radě zasednou i čtyři zástupci Pirátů a po dvou křeslech obsadí TOP 09 a hnutí STAN.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Aleksandra Udženija na archivním snímku s Bohuslavem Svobodou (oba ODS)

Článek

TOP 09 by měl na pozici náměstka primátora pro kulturu, cestovní ruch a památkovou péči reprezentovat Jiří Pospíšil spolu s Michalem Hrozou, jehož gescí bude infrastruktura.

Hnutí STAN bude reprezentovat stávající náměstek Petr Hlaváček, v jehož gesci zůstane oblast územního plánování, a radní pro oblast školství a sportu Antonín Klecanda.

Lidovci, kteří jsou s ODS a TOP 09 součástí koalice Spolu, v radě mít zastoupení nebudou. Jan Wolf a Pavel Mareš podle dohod obsadí placené posty předsedů kulturního výboru a výboru pro sociální politiku.

Koaliční smlouva v Praze je po měsících čekání hotová

Domácí

Dosavadní primátor Zdeněk Hřib by měl být prvním náměstkem primátora s odpovědností za oblast dopravy. Staronovým členem rady bude Adam Zábranský, který bude zodpovídat za majetek, transparentnost úřadu a legislativu. Zastupitelka a bývalá místostarostka Prahy 10 Jana Komrsková bude radní pro životní prostředí a zastupitel Daniel Mazur radním pro vědu a výzkum, tzv. smart city a ICT.

Představitelé Spolu, STAN a Pirátů se na podobě koaliční smlouvy dohodli v pátek v noci. Pokud ji schválí stranické orgány a v případě Pirátů krajské stranické referendum, mohla by být podepsána ještě před jednáním zastupitelstva, které je naplánováno na 16. února.

Složení rady hlavního města Prahy
Bohuslav Svoboda (ODS)primátor
náměstci
Alexandra Udženija (ODS)sociální oblast, zdravotnictví a bydlení
Zděněk Hřib (Piráti)doprava
Petr Hlaváček (STAN)územní plánování
Jiří Pospíšil (TOP 09) kultura, cestovní ruch a památková péče
členové rady
Zdeněk Kovářík (ODS)finance a rozpočet
Adam Zábranský (Piráti)majetek, legislativa, transparentnost
Jana Komrsková (Piráti)životní prostředí
Daniel Mazur (Piráti)věda, výzkum, Smart city, ICT
Antonín Klecanda (STAN) školství a sport
Michal Hroza (TOP 09)infrastruktura

Pražští zastupitelé odložili volbu primátora na únor

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám