Hlavní obsah

Studenti plzeňských práv předali ministerstvu školství petici za zachování fakulty

Studenti právnické fakulty v Plzni předali v pondělí na ministerstvu školství petici proti rozhodnutí Akreditační komise neprodloužit akreditaci pro magisterský obor. Petiční archy se zhruba 10 tisíci podpisy převzal za ministra Josefa Dobeše (VV) mluvčí resortu. Ministr vydá rozhodnutí o osudu plzeňských práv ve čtvrtek 8. března.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr školství Josef Dobeš (VV)

Článek

„Petice obsahuje důvody k zachování fakulty a signatáři v ní žádají ministra školství Josefa Dobeše k zohlednění jejich postoje při vydání rozhodnutí ohledně další budoucnosti plzeňských práv,“ stojí na webu ministerstva školství.

Přibližně třetinu podpisů přidali pod petici studenti Západočeské univerzity. Zbytek tvoří podle jednoho z koordinátorů protestních aktivit Michala Volfa veřejnost z celé republiky.

"Petici jsme předali dnes v 10:00 tiskovému mluvčímu. Chtěli jsme ji dát přímo do rukou panu ministrovi, ale ten byl mimo budovu," uvedl Volf. Studenti také předali ministerstvu prohlášení akademické obce fakulty s více než 1100 podpisy. Podle webu ministerstva by měl Dobeš ve čtvrtek vydat rozhodnutí o osudu fakulty.

Studenti čekají právě na verdikt ministra, který buď potvrdí, nebo vrátí zpět k přepracování rozhodnutí akreditační komise z 1. února. Komise tehdy navrhla prodloužit akreditaci pouze od července do konce letošního října, poté by musela fakulta zaniknout.

Samotní pedagogové a studenti podepsali ještě prohlášení za zachování fakulty podpořené nesouhlasem se stanoviskem akreditační komise. Podpisy na oba dokumenty sbírali studenti uplynulé tři týdny, a to jak písemnou formou, tak elektronicky. Do veřejné petice jich nashromáždili více než deset tisíc, ale kvůli korektnosti některé podpisy vyřadili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám