Hlavní obsah

Střevní potíže dětí z jindřichohradeckého tábora způsobil zlatý stafylokok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec

Infekci u dětí a dospělých z příměstského tábora v Jindřichově Hradci, kteří v uplynulých dnech skončili se střevními potížemi v nemocnici, způsobil zlatý stafylokok z jídla. Potvrdilo to vyšetření biologických vzorků, sdělila v pátek mluvčí jihočeských nemocnic Ivana Kerlesová.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Jindřichohradecká nemocnice ve středu přijala z tábora se střevními potížemi přes třicet lidí, z nichž většinu tvořily děti. Sedmnáct dětí v ní zůstalo do čtvrtečního rána a jeden hoch do pátku. V průběhu dne bude podle mluvčí ale propuštěn.

Všichni pacienti měli průjem a zvraceli, hospitalizovaní dostali infuze a lékaři potom podle stavu jednotlivců rozhodovali o tom, kdy je propustí domů. Podezření na nákazu z jídla bylo od počátku, muselo je ale potvrdit vyšetření.

Nákaza z jídla se potvrdila, řekla k výsledkům vyšetření Kerlesová. Příměstský tábor od středeční události přerušil provoz. Působil přímo v Jindřichově Hradci a děti v něm trávily všední dny od rána do odpoledne. Na noc se vracely domů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám