Hlavní obsah

Stovky řidičů kamiónů vzaly útokem covidový stan v Rozvadově, ve frontě stáli hodiny

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozvadov

Odběrové místo na covidový test na dálničním přechodu v Rozvadově v pondělí praskalo ve švech. Od rána se tady vytvořila několik set metrů dlouhá fronta řidičů kamiónů, kteří neměli povinný antigenní test pro vstup do Německa.

Dlouhá fronta řidičů čekajících na Rozvadově na testVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Podle reportéra Práva čekalo kolem poledne ve frontě okolo osmi set až tisícovky šoférů. K dispozici byl pouze jeden stan s tříčlenným personálem.

Řidiči tak museli čekat dlouhé hodiny, než na ně přišla řada. Ti, co přijeli v šest ráno, ještě po poledni stáli asi 50 metrů před stanem. „Při tomhle tempu budeme hotoví možná večer, Pohybuje se to tady rychlostí tak 20 metrů za šest hodin,“ řekl Právu jeden z řidičů. Na výsledek testu čekali řidiči 10 až 15 minut.

Foto: Právo

Dlouhá fronta řidičů čekajících v Rozvadově na test.

Práci personálu testovacího centra ztěžovalo také počasí. Silný mráz totiž komplikoval rozbory vzorků. „Museli jsme stan permanentně vyhřívat. Složitější jsme to měli také s administrativou u cizinců, kteří za test platili a s tím bylo spojeno více papírování,“ řekl jeden z pracovníků centra.

Na dálnicích do Německa se tvoří mnohakilometrové kolony

Domácí

Podle něj by měl odpoledne na místo dorazit ještě jeden mobilní odběrový tým. „Počítali jsme jen s pendlery, řidiči kamionů nás zaskočili,“ dodal pracovník centra.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na hranicích s Německem se tvořily v pondělí dlouhé kolony kvůli kontrolámVideo: AP

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám