Hlavní obsah

Starosta Náchoda podal trestní oznámení kvůli výhrůžkám likvidací. Viní z nich Babiše

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli výhrůžkám likvidací podal v pondělí odpoledne starosta Náchoda, poslanec a povolební vyjednavač ČSSD v Královéhradeckém kraji Jan Birke (ČSSD). Na facebookové stránce Birkeho se objevila výzva k jeho likvidaci. Birke z toho viní Andreje Babiše.

Foto: Jan Birke

Starosta Náchoda Jan Birke (ČSSD)

Článek

„Hlavním důvodem je výrok uveřejněný na sociální síti, který vybízí k mé likvidaci. To už je pro mě i mou rodinu nepřípustné a praktiky tohoto typu nemají v naší zemi co dělat,“ potvrdil Právu Birke.

Ten dojednával královéhradeckou koalici ČSSD, ODS, Koalice pro Královéhradecký kraj, Starostů a Východočechů a TOP 09. Koalice má většinový podíl 24 křesel v 45členném zastupitelstvu. Pětikoalice poražených poslala do opozice vítězné hnutí ANO s 13 mandáty.

Na Birkeho facebookové stránce napsal příspěvek člověk pod jménem Dalibor Bůček. „Doufám, že tě brzo někdo sejme, šmejde,” zněl příspěvek.

Foto: repro Facebook

Otisk debaty na facebookovém profilu starosty Náchoda Jana Birkeho (ČSSD)

„Domnívám se, že je na čase, aby se šéf hnutí ANO zamyslel nad svou rétorikou, plnou neustálého podněcování k nesnášenlivosti ve společnosti a výroků o korupčnících a zlodějích, které mohou některé lidi motivovat až k takovýmto zoufalým výrokům,“ konstatoval Birke, který nabízenou policejní ochranu prozatím odmítl.

Birke kvůli vzedmuté vlně nevole, zdraví a rodině v krajním případě zvažuje odchod z politiky. „Všechno má svoje meze a podobné věci nemohu zcela ignorovat. Volají mi, že jsem hajzl, jelikož jsem voličům ANO plivnul do obličeje,“ tvrdí Birke.

Reklama

Výběr článků

Načítám