Hlavní obsah

Spolupráci s ODS si neumím představit, míní kandidát ČSSD na primátora Prahy Dienstbier

– Praha • Aktualizováno
Novinky, jas

Jiří Dienstbier ml., který je kandidátem ČSSD na pražského primátora si neumí představit spolupráci s nynějším vedením hlavního města, které ovládá ODS. Ačkoliv před časem uvedl jako možného koaliční partnera TOP 09, má zato, že ani tato strana není odlišná od dalších partají aspirujících na vstup do zastupitelstva.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Jiří Dienstbier ml. na on-line chatu

Článek

"Nejde jen o program ale i o návrat věrohodnosti do pražské politiky, proto si neumím představit spolupráci s lidmi, kteří vládnou Praze dnes, jsou zodpovědní za vytvoření radniční korupční pavučiny. Spolupracují s různými kmotry, kteří jsou téměř všichni na kandidátkách ODS," uvedl Dienstbier na dotaz ohledně budoucí možné koaliční spolupráce na magistrátu.

Dienstbier za hlavní nedostatky v Praze označuje především neprůhledné hospodaření radnice. Vadí mu též snahy "likvidovat a zastavět každý volný kout v Praze, zeleň, sportoviště i historicky a funkčně cenné budovy". Chtěl by také obnovit výstavbu malometrážních bytů, aby město mohlo podporovat sociální bydlení pro mladé.

Městská policie by podle něj neměla řešit překračování rychlosti na silnicích. "Hlavní úloha městské policie je v zajišťování "běžného" pořádku v ulicích a dalších veřejných prostorech, drobné kriminality, čistoty (...)," míní Dienstbier.

O post primátora se Dienstbier utká s kandidátem TOP 09  Zdeňkem Tůmou, Bohuslavem Svobodou (ODS), Markétou Reedovou (VV), Janou Bobošíkovou (Suverenita) či Martou Semelovou (KSČM).

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Jiří Dienstbier ml. na on-line chatu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám