Hlavní obsah

Soud s Železným začne těsně před volbami

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Těsně před červnovými volbami do Evropského parlamentu začne soud bývalého šéfa Novy a senátora Vladimíra Železného, který je spoluobžalovaný v případě čechoamerického galeristy George Novotného v kauze celních úniků při dovozu obrazů.

Foto: Vratislav Konečný

Kostel svatého Martina v Kozojedech, dřív byl součástí obce, ta se posunula dál, prý kvůli vodě

Článek

"Obdržel jsem potvrzenou informaci, že byl nařízen soud ve věci Novotného, který podvodně proclíval obrazy a kde jsem veden jako spoluviník, na dny od 7. do 10. června," řekl v pátek Právu Železný, kterému to může zkomplikovat závěr kampaně do evropských voleb, jenž proběhnou 11. a 12. června. Železný je lídrem kandidátky hnutí Nezávislých.

Železný dodal, že soud proběhne pouze s ním, protože Novotný je ve Spojených státech, kam mu byl podle Železného "umožněn útěk."

"Je to mimořádně neobvyklé, a mohu si to klást do různých souvislostí, zejména se současným postavením hnutí Nezávislých v předvolebních preferencích," míní Železný. "Budu rozhodnutí o konání soudu pochopitelně respektovat, jenom musím s lítostí konstatovat, že budu v poslední fázi vyřazen z kampaně tím, že budu sedět do soudu a samozřejmě několik dní předtím se budu muset připravovat na obhajobu," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám