Hlavní obsah

Silný vítr o víkendu zastavil lanovku na Sněžku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silný vítr v neděli opět zastavil horní úsek kabinové lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku. Spodní úsek na Růžovou horu zůstal v provozu. Mimo provoz byl horní úsek lanovky už v sobotu. Lanovka může jezdit do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině, uvedli vlekaři na webu lanovky.

Foto: Petr Horník, Právo

Lanovka na Sněžce

Článek

V noci na sobotu v nejvyšších partiích Krkonoš napadlo 15 centimetrů sněhu. Od té doby žádný sníh nepřipadl a například na Luční boudě ve výšce 1415 metrů nad mořem leželo dnes ráno 11 centimetrů sněhu.

Podle dat z měřicí stanice poštovny Anežka na vrcholu Sněžky měl dnes ráno na Sněžce vítr rychlost v nárazech 70 až 80 kilometrů v hodině. Na vrcholu byla silná mlha a teplota se pohybovala těsně pod nulou. Pocitová teplota však kvůli silnému větru byla na úrovni minus devíti stupňů. V horských střediscích se teplota dnes ráno pohybovala kolem čtyř stupňů nad nulou.

Vítr zastavil horní úsek lanovky na Sněžku

Domácí

Přes den se situace s provozem lanovky po zeslábnutí větru může změnit. Když je horní úsek lanovky na Sněžku mimo provoz, mohou se lidé z Růžové hory na Sněžku vydat pěšky, trasa měří 2,5 kilometru. Lanovka na Sněžku je dnes v provozu od 08:00 do 18:00.

Od pondělí 6. listopadu do pátku 15. prosince bude mít lanovka pravidelnou podzimní odstávku. V tomto období pojede pouze o víkendech a ve státní svátek 17. listopadu.

V Krkonoších je dnes ještě v provozu lanovka ze Špindlerova Mlýna na Medvědín. Její provoz vítr neomezil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám