Hlavní obsah

Silnice na východě Česka zasypal nový sníh, působí komplikace v dopravě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Husté sněžení trápí od ranních hodin východ republiky. Všechny komunikace jsou ve Zlínském kraji sjízdné se zvýšenou opatrností. Na mnoha z nich je vrstva čerstvě uježděného sněhu. V některých místech přeháňky snižují viditelnost. Problémy jsou i v dopravě.

Foto: HZS ZK, Bez zdroje

Sněžení způsobilo komplikace i v Kroměříži.

Článek

Sněžit má podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu ve Zlínském kraji celé dopoledne. Zataženo zůstane po celý den. Komunikace brázdí silničáři se svými pluhy, v městech vyrazila do ulic i menší technika, aby se postarala o úklid sněhu z chodníků.

V souvislosti se sněžením už policisté i hasiči zasahují u dopravních nehod, většinou drobnějších. „Kroměřížští profesionální hasiči byli přivoláni krátce po sedmé hodině ranní do ulice Březinova k dopravní nehodě dodávky a osobního vozidla, se kterým řidička narazila do sloupu veřejného osvětlení. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění,“ přiblížila mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat mezi minus jedním až plus jedním stupněm Celsia. Vát bude podle ČTK slabý vítr.

Zimní počasí se ještě předvede

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám