Hlavní obsah

Silné deště v ČR potrvají až do úterý

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Meteorologové v neděli odpoledne opakovaně varovali před silnými dešti, které mohou způsobit rozvodnění řek a zvednout hladiny místy až na druhý stupeň povodňové aktivity. Deště od neděle do úterý postupně zasáhnou celé území České republiky.

Článek

Deštivé počasí trvá v ČR už několik dní a lidé ho ještě chvíli budou muset snášet. Nynější fronta se postupně přesune od západu na východ země. Zatímco z neděle na pondělí se intenzivní srážky očekávají v Čechách, Moravu a Slezsko zasáhnou vytrvalé deště v úterý.

Meteorologové v návaznosti na současné srážky předpokládají, že budou stoupat hladiny řek až na povodňové stupně. Až druhých stupňů povodňové aktivity mohou podle předpovědí dosáhnout toky v jižních Čechách, a to na řekách v Novohradských horách.

Při intenzivním dešti doporučují meteorologové řidičům snížit rychlost a na silnicích dávat větší pozor. Hrozí totiž podemletí vozovek a sesuvy půdy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám