Hlavní obsah

Šéfem Vojenských lesů a statků byl jmenován Vohradský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ředitelem státního podniku Vojenské lesy a statky (VLS) jmenovala ministryně obrany Jana Černochová (ODS) Romana Vohradského. Ministerstvo to dnes oznámilo na twitteru.

Foto: Ministerstvo obrany ČR/Twitter, ČTK

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) jmenovala Romana Vohradského ředitelem státního podniku Vojenské lesy a statky

Článek

Vohradský dosud vedl divizi VLS Mimoň. Místo ředitele podniku se uvolnilo na konci loňského roku, kdy Černochová z funkce odvolala Petra Krále v souvislosti s plánem na směnu pozemků VLS se státní firmou Lesy ČR.

Po Králově odvolání byl dočasně vedením VLS pověřen dosavadní ekonom mimoňské divize Ivo Dohnal.

Vojenské lesy a statky hospodaří na více než 140 tisíc hektarech půdy ve vojenských újezdech, armádních cvičištích a v jejich okolí. Ve správě mají asi pět procent českých lesů.

V Českém Švýcarsku hoří les, turisté tam prý házeli dělbuchy

Krimi

Firma má zhruba 2400 zaměstnanců a vedle lesnictví podniká v zemědělství a rybářství.

Výběrového řízení na post šéfa VLS se účastnilo šest mužů. Jmenování Vohradského minulý týden doporučila ministryni výběrová komise.

„Chci podnik udržet v černých číslech. Důležitá je obnova lesních porostů po kůrovci a zabezpečení chodu podniku v souladu s potřebami resortu obrany,” sdělil tehdy na webu ministerstva Vohradský.

Černochová ocenila Vohradského zkušenosti v lesnictví.

Vohradský se lesům věnuje celý profesní život. Vystudoval Střední lesnickou školu v Písku a Českou zemědělskou univerzitu.

Pracovní kariéru začínal v roce 2000 na ministerstvu zemědělství jako referent odboru lesnické politiky.

Pojišťovna VZP spojuje charitativních běhy FénixRun a Běhej lesy

Domácí

Později pracoval jako technický pracovník ve Výzkumném ústavu lesního hospodářství a myslivosti nebo jako obchodní referent ve společnosti Diana Mrázek.

Ve VLS pracoval nejprve v letech 2002 až 2009 v různých pozicích až po ředitele divize zemědělské výroby. Pak do roku 2014 působil jako krajský ředitel Lesů ČR v Chocni a od roku 2015 znovu ve VLS jako šéf mimoňské divize.

Předchozí ředitel VLS Král byl podle ministerstva obrany odvolán loni v prosinci po nástupu nového kabinetu kvůli „nevýhodné směně pozemků mezi VLS ČR a Lesy ČR, připravené narychlo bez odborných analýz minulou vládou”.

Nový kabinet směnu týkající se desítek tisíc hektarů pozemků zrušil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám