Hlavní obsah

Sauna, masáž, solárium či zubař. Zařízení na Pardubicku to všechno nabízí pro koně

– Pardubicko

Sauna, masáž i solárium neprospívají jenom lidem. V rehabilitační klinice v obci Hrobice na Pardubicku je nabízejí i pro koně. Zařízení se zaměřuje na pomoc zvířatům, která procházejí velkou fyzickou zátěží nebo jsou po zranění či veterinárním zákroku. Jde o první podnik svého druhu v České republice.

Klinika Equiwell nabízí rehabilitaci pro koněVideo: Novinky

 
Článek

„Koně nejprve procházejí vstupní masáží. Následně se luxují, čistí, jdou pod solárium, poté na vibrační desku, přes vodní pás až po elektromagnetickou deku,” popsala základní okruh procedur zakladatelka a majitelka kliniky Adéla Lišková.

„K dispozici máme také laser na hojení zranění, k podobnému účelu slouží také vodní pás. Ten se používá k léčení různých úrazů na dolních končetinách a také pro zachování kondice, protože koně jsou nuceni ve vodě chodit, nebo pro chlazení nohou – pobytem ve studené vodě se jim prochladí tkáně, což opět napomáhá regeneraci,” vysvětlila Lišková.

Foto: Novinky

Vodní pás se hodí k dohojení úrazů či vylepšení fyzické kondice koně.

Solárium se využívá buď na dosušení, když jsou zvířata mokrá po procedurách, nebo na rozehřátí svalů před vstupem do vodního pásu.

„Máme tu také infrasaunu, která slouží k relaxaci a stejně jako solárium na prohřátí svalstva a uvolnění,” dodala Lišková.

Její klinika spolupracuje s odborníky z různých oblastí, třeba se stomatology, chiropraktiky, fyzioterapeuty nebo osteopaty.

Foto: Novinky

Solárium pro koně se mimo jiné používá k rozehřátí svalstva.

„Naše klinika je vhodná především pro koně, kteří mají netypickou zátěž. Pro životnost těchto koní je dobré jim poskytnout rehabilitaci, aby mohli i nadále podávat dobré sportovní výkony,” uvedla Lišková.

Kromě terapií a regenerace nabízí klinika také veterinární prohlídky a stomatologické služby pro koně. Její majitelka se po studiu práv zabývá výhradně péčí o koně. Po 14 letech praxe se stala koňskou zubařkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám