Hlavní obsah

Ráno přineslo mrazy, na koupání to ale ještě bude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející týden sice už nepřinese vedra nad tropických 30 stupňů, teploty však budou stále příjemně letní. Pondělní ráno, které na některá místa přineslo i mráz, bylo z celého týdne nejchladnější. Nejteplejší naopak bude středa, kdy teploty vystoupí až na 28 stupňů, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Teploty v pondělí ráno padaly pod bod mrazu například na Horské Kvildě, kde naměřili –5 stupňů, Hniliště mělo –4 stejně jako Jizerka. Šindelová hlásí –0,8. „Může za to jasná bezvětrná noc a studené severozápadní proudění, které se sem dostávalo o víkendu a v neděli nepustilo teploty přes 20 stupňů,“ upřesnila Honsová.

V pondělí odpoledne už ale území ČR začne ovlivňovat oblast vysokého tlaku, bude jasno až polojasno, jen odpoledne se bude na západě rozpadat okluzní fronta, kterou ale na většině území vůbec nezaznamenáme. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 21 až 25 stupni.

Úterý už přinese teplejší ráno mezi 13 až 9 stupni. Bude jasno nebo polojasno, jen v horských oblastech se odpoledne může vytvářet kupovitá oblačnost. Odpolední maxima vyšplhají opět na 21 až 25 stupňů.

Středa bude nejteplejším dnem z celého týdne. Po ránu se opět ochladí na 13 až 9 stupňů, přes den se ale oteplí na 24 až 28 stupňů. Bude jasno nebo polojasno. Oblast vysokého tlaku vzduchu by už ale měla pomalu začít slábnout.

To se projeví ve čtvrtek, kdy přijde od západu studená fronta. „Neměla by sice způsobit tak výrazné ochlazení jako ta z minulého týdne, ale přesto ukončí teplé jižní proudění,“ upřesnila Honsová. Bude oblačno, přechodně i zataženo, od západu s občasným deštěm nebo přeháňkami, místy i s bouřkami. Ranní teploty klesnou na 15 až 11 stupňů, odpolední vystoupí v Čechách nejvýše na 21 až 25 stupňů, na Moravě a ve Slezsku ještě na 24 až 28 stupňů.

V pátek bude na obloze oblačno, na východě republiky ještě zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami. Ranní teploty klesnou na 15 až 11, maxima budou zůstávat mezi 21 až 25 stupni.

O víkendu předpověď očekává oblačno až polojasno, ojediněle s přeháňkami. Sobotní ranní teploty klesnou na 12 až 8 stupňů, odpolední vystoupí na 21 až 25 stupňů. Nedělní ráno bude o stupeň chladnější než sobotní, naopak odpoledne budou teploty o stupeň výš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám