Hlavní obsah

Rakušan v Havířově předal žezlo Nerudové a Farskému, na turné budou jezdit místo něj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco první zastávka volebního turné Víta Rakušana v Karviné skončila ostrou výměnou názorů s odpůrci nešetřícími vulgarismy , v Havířově v pondělí byla jeho poslední debata velmi kultivovaná. Přišli hlavně jeho příznivci. V závěru předseda STAN oznámil, že teď se bude více věnovat rodině. Turné Bez cenzury bude pokračovat s Danuší Nerudovou a Janem Farským.

Vít Rakušan předal žezlo Danuši Nerudové a Janu Farskému.Video: Aleš Honus, Novinky

 
Článek

„Ano, turné pokračuje, debaty začneme 9. dubna v Brně,“ řekla Nerudová Novinkám. „V plánu máme také Prahu, Liberec a Hradec Králové. Zatím. Uvidíme, jak to zvládnu,“ dodala bývalá neúspěšná prezidentská kandidátka.

Na setkání s příznivci, ale i s odpůrci s ní bude jezdit místopředseda STAN Jan Farský, který přijel také do Havířova. „Ta debata nesmí přestat, musí být kontinuální a nesmí skončit jednou sérií. Já teď potřebuji pár pondělků strávit se svými dětmi,“ dodal Rakušan, který ocenil kultivovaný průběh havířovské debaty.

„Pokud chceme porazit populisty, extremisty a euroskeptiky, tak musíme mluvit s lidmi, kteří to myslí s Českou republikou dobře, a musíme je přesvědčit mimo jiné, aby přišli k eurovolbám,“ doplnila Nerudová.

Poslední Rakušanova zastávka v rámci turné Bez cenzury proběhla možná až v nečekaně klidném duchu. Na přetřes přišla hlavně válka na Ukrajině, otázka migrace, ale také ekonomické otázky. Asi tři čtvrtiny sálu tvořili hlavně jeho příznivci, alespoň pokud se dá soudit podle intenzity potlesku, kterým skončila téměř každá jeho promluva. Debaty se jako divák účastnil i bývalý moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák, který má za STAN kandidovat jako lídr v krajských volbách.

Rakušan ve Vyškově: Řeč byla i o prostatě, bohu a konspiračních teoriích

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám