Hlavní obsah

Přívalový déšť zaplavil silnice ve Zlíně

– Zlín

Sklepy domů a silnice ve Zlíně zaplavil v pátek odpoledne silný přívalový déšť. Hasiči vyjížděli i k popadaným stromům. Nejvíce zásahů evidovali především ve Zlíně na Obecinách, několikrát vyjížděli také na Vsetínsku.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Česko se s bouřkami potýká už několik dní. Ilustrační foto

Článek

"Nejvíce zásahů jsme evidovali především ve Zlíně ve staré baťovské zástavbě. Tam bylo zasaženo zhruba deset sklepů. Průměrně voda ve sklepech dosahovala jen několika desítek centimetrů vody. Případy rychle zjišťovali hlavně senioři, kteří jsou stále doma, mohli jsme okamžitě zasáhnout a problém odstranit," popsal mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Na Vsetínsku hasiči zasahovali například v Rožnově pod Radhoštěm či ve Vsetíně. "Jednalo se spíše o jednotlivé případy zaplavených domů. Voda rychle přišla, dokázala ucpat kanalizační odtoky, čímž se hladina zvedla a zaplavila stavení," doplnil mluvčí krajských hasičů s tím, že na nadcházející dny hasiči výstrahy před silnými bouřkami v kraji hlášeny nemají.

Silná bouřka postihla ve čtvrtek večer i Vysočinu. Teprve v pátek se podařilo zprůjezdnit železniční trať mezi Ledčí nad Sázavou a Zručí nad Sázavou, kterou podemlela voda.

Kolem poledne se podařilo odstranit i bahno, které se dostalo na D1 po sesuvu půdy na 61. kilometru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám