Hlavní obsah

Příbuzní Ivety Bartošové na její pohřeb nepůjdou

– Praha

Příbuzní tragicky zesnulé Ivety Bartošové, tedy její syn, matka a sourozenci, se nezúčastní pohřbu organizovaného jejím manželem Josefem Rychtářem. Vadí jim, že chce veřejné rozloučení, a akci označili za „dožínky pro bulvární média”. Snaží se, aby jim Bartošové manžel vydal ostatky zpěvačky, aby ji mohli v klidu pohřbít.

Foto: Právo

Iveta Bartošová na snímku z roku 2008.

Článek

O rozhodnutí rodiny informovali ve společném prohlášení syn Artur Štaidl, její matka Svatava a sourozenci Lumír a její dvojče Ivana. Chtěli by Bartošovou pohřbít v jejím rodišti ve Frenštátě pod Radhoštěm.

„Pan Rychtář rozhodl o uspořádání dožínek pro bulvární média, v nichž chce hrát hlavní roli on. Takové rozloučení s milovanou osobou by však bylo pro její nejbližší natolik traumatizující a nedůstojné, že se ho nezúčastní. Podaří-li se zabránit panu Rychtářovi v jeho odhodlání nevydat rodině ostatky zemřelé, budou bez účasti médií uloženy do rodinného hrobu v kruhu nejbližších příbuzných," napsali v prohlášení.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Jejich rozhodnutí podporují i další přátelé a známí Bartošové a také představitelé popové scény. Nesouhlasí s veřejným rozloučením a ani s tím, aby byla Bartošová pohřbena v Říčanech, tedy v místě, které je spojeno spíše s Rychtářem než s ní.

Osmačtyřicetiletá Bartošová svůj život ukončila 29. dubna skokem pod vlak.

Někdejší trojnásobná zlatá slavice se v posledních letech potýkala se závislostí na alkoholu a lécích a pokoušela se navázat na svou úspěšnou kariéru. Její osud plnil stránky českého bulváru a děje se tak i po její smrti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám