Hlavní obsah

Předpověď slibuje nádherné počasí, o víkendu tropy

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během víkendu a celého příštího týdne nás čekají letní teploty, modré nebe a slunce. V sobotu a v neděli dokonce rtuť teploměru přesáhne třicítku. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Během víkendu rtuť teploměru přesáhne třicítku.

Článek

„Můžeme se těšit na nádherné dny, jako by se počasí vrátilo do začátku srpna,“ komentovala meteoroložka. Teplý vzduch bude do Česka proudit od jihovýchodu.

Ve čtvrtek bude jasno, maximálně polojasno. Teploty se budou pohybovat mezi 25 až 29 stupni Celsia. V ranních minimech ale rtuť teploměru klesne, například v Jizerských horách po ránu naměříme pouhé 4 stupně.

Stejné počasí nás čeká i v pátek. „Bude jasno až polojasno, teploty opět mezi 25 až 29 stupni,“ uvedla Honsová.

Ochladí se na západě

O víkendu se ještě trochu oteplí a přijdou tropické dny, kdy teploty přesáhnou třicítku. Oba volné dny budou jasné, maximálně polojasné. V sobotu naměříme 26 až 30 stupňů, v neděli dokonce 27 až 31 stupňů. Mírné ochlazení přijde pouze na západě republiky.

„V neděli odpoledne se bude na severozápad Čech dostávat studená fronta, na Ústecku a Karlovarsku se proto mohou ojediněle objevit přeháňky a bouřky, teploty klesnou k 24 stupňům,“ řekla meteoroložka. Na Moravu a do Slezska se ale studená fronta vůbec nedostane.

Léto i příští týden

Krásné počasí vydrží i celý příští pracovní týden. Obloha bude až do pátku jasná či polojasná, teploměr bude ukazovat 25 až 29 stupňů.

„Bude to teplotně nadprůměrný a suchý týden, není to úplně typické,“ konstatovala Honsová. Tropické dny během září Česko naposledy zažilo v roce 2003.

Reklama

Výběr článků

Načítám