Hlavní obsah

Předpověď na víkend: Bude vedro a vlhko jako v prádelně

Novinky, jas

Výhled počasí do konce týdne slibuje vysoké teploty, četné bouřky a vysokou vlhkost vzduchu, kvůli níž bude pobyt venku připomínat spíše návštěvu prádelny. Nejtepleji bude ve čtvrtek odpoledne, kdy by mohlo být až 35 stupňů Celsia, ale teploty blížící se hranici 30 stupňů vydrží až do pondělí, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Petros Giannakouris, ČTK/AP

Článek

Některá místa zažila v noci ze středy na čtvrtek tropickou noc, při níž teplota neklesla pod hranici 20 stupňů Celsia. V pražském Klementinu naměřili 21,5 stupně, v Teplicích 20,1 stupně.

Ve čtvrtek ještě začne počasí ovlivňovat vlnící se studená fronta, která odpoledne do Čech přinese bouřky, před nimiž ve středu varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). [celá zpráva]

Nejvyšší teploty se v Čechách budou šplhat na 29 až 33 stupňů, na Moravu a do Slezska fronta dorazí později a odpolední maxima tak mohou šplhat k 31 až 35 stupňům. „Podobné teploty v tento den naposledy panovaly v roce 2006,” připomněla Honsová.

V pátek bude zpočátku dne oblačno, na východě republiky ještě s přeháňkami či bouřkami. Ranní minima klesnou na 20 až 16 stupňů, přes den se bude od západu vyjasňovat a teploty se budou pohybovat nejčastěji mezi 26 až 30 stupni.

V sobotu bude převládat polojasno s lokálními bouřkami a přeháňkami. Ráno budou teploty klesat na 18 až 14 stupňů, přes den vystoupají na 26 až 30,” konstatovala Honsová.

Velmi podobně mělo být i v neděli. Převládající polojasno budou narušovat lokální bouřky. Ranní minima zůstanou mezi 18 a 14 stupni, nejvyšší denní se dostanou na 25 až 29 stupňů.

Četné bouřky a přeháňky by měly vydržet i v pondělí, kdy by se rtuť mohla šplhat k 24 až 28 stupňům. V úterý a ve středu by se mělo výrazně ochladit a denní maxima tak sklouznou k 18 až 22 stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám