Hlavní obsah

Pražskou kavárnu čistili od nacistických nápisů i politici

Praha

Z kavárny Café v lese v pražských Vršovicích zmizely v pondělí odpoledne hanlivé a nacistické symboly a nápisy, které na výklad a fasádu domu nakreslil o víkendu neznámý pachatel. Posprejovaný dům a kavárnu očistil její majitel společně s pražskou primátorkou Adrianou Krnáčovou (ANO) a teplickým radním Dominikem Ferim (TOP 09).

Pražskou kavárnu čistili od nacistických nápisů i politiciVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Kavárnu si vandal vybral zřejmě pro postoj majitele, který propaguje heslo „Hate free”, tedy toleranci k menšinám nebo uprchlíkům.

Nápisy se v noci na neděli objevily také na fasádě kavárny Mamacoffe nebo na restauraci La Bibiche. V pondělí ráno někdo posprejoval také pražskou Diakonii. [celá zpráva]

Policisté vyšetřují sedm takových případů a po viníkovi, či vinících pátrají. Pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan uvedl, že jsou podezřelí z poškození cizí věci sprejerstvím, z podněcování k nenávisti vůči jiné skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod a z trestného činu projevů sympatií k hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka. V případě odsouzení jim za to hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám