Hlavní obsah

Praha 4 požádá magistrát o opětovné rozšíření magistrály

Novinky, Jaroslav Soukup
Praha

Radnice Prahy 4 požádá vedení města, aby rozšířila magistrálu v Legerově ulici na původní počet pruhů. Nynější experiment se zúžením na tři jízdní pruhy má podle podle vedení městské části negativní dopad na dopravní situaci ve čtvrtém pražském obvodu. Radnice opírá své tvrzení o výsledky průzkumu, který si nechala zpracovat.

Foto: Petr Nový, Novinky

Legerova ulice v Praze po zúžení vozovky.

Článek

"Na Nuselském mostě byl zaznamenán pokles průjezdu vozidel. Řidiči si totiž hledají objízdné trasy a na těch pak naopak narůstá doprava. V ranní špičce je to podle předběžných výsledků o 12 procent, což je přibližně o 1200 aut. V odpolední špičce je to dokonce o 25 procent, což tvoří 1600 automobilů," uvedla městská část s tím, že komunikace, které řidiči využívají jako objízdné trasy, kapacitně nestačí.

"Z tohoto důvodu chce radnice Prahy 4 požádat magistrát o ukončení tohoto experimentu, který má bohužel negativní dopad na celkovou dopravní situaci na území Prahy 4. To má samozřejmě dopad přímo na obyvatele těchto částí a my nechceme dopustit, aby se zhoršila jejich životní úroveň,“ uvedl zástupce starosty pro dopravu Martin Hudec. Experiment je přitom plánován na půl roku, poté by mělo dojít k vyhodnocení dopadů.

Foto: Právo

Mapa zúžení magistrály ze čtyř na tři pruhy

:. Mapa zúžení magistrály ze čtyř na tři pruhy

FOTO: Právo

O snížení počtu pruhů na magistrále ve směru od Nuselského mostu magistrát rozhodl v březnu letošního roku. Snažil se tím vyjít vstříc druhé městské části, jejíž obyvatelé žijící v bezprostřední blízkosti si dlouhodobě stěžovali na překračování hlukových limitů.

Legerovou ulicí denně projede až 100 tisíc aut, kvůli kterým byly podle radnice Prahy 2 překračovány denní limity škodlivin v ovzduší průměrně o 21,4 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám