Hlavní obsah

Poučná nehoda

Novinky, Jiří Franěk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před zákonem jsme si všichni rovni. Fousatý bonmot však dodává, že někteří jsou si rovnější... Nesmysl - lidé jsou stejní, to jen spravedlnost je jednou neoblomně slepá, jindy potajmu švidrá špatně zavázanýma očima. Viz případ ostravské státní zástupkyně Petry Tittkové, která nabourala dvě policejní auta a navrch dopravní značku, nadýchala tři promile, ale pak podle policie odmítla krevní zkoušku.

Foto: www.beskydyportal.cz

Zástupci města Frenštát pod Radhoštěm převzali cenu z rukou ředitelky destinační společnosti Moniky Konvičné

Článek

V případě normálního smrtelníka by se právě to odmítnutí bralo jako přiznání. V případě dané významné osoby se ale asi sluší hovořit o naprosté střízlivosti a podivné poruše měřicího přístroje, případně - protože dechová zkouška má pouze orientační význam - o opici sice mohutné, leč jenom orientační.

Pak ovšem přichází druhá fáze vyšetřování a ta visí na odhadu způsobené škody. Do padesáti tisíc přestupek, nad padesát trestný čin. Ještě devatenáctého července řekl Právu ostravský policejní mluvčí Milan Klézl, že to vypadá na deset tisíc na jednom autě a padesát na druhém, k tomu navrch dva tisíce za dopravní značku. Pokud jde o tu značku - nemýlil se. Škodu na obou autech však včera znalec odhadl na 31 900. Asi se za ten čas něco samo zahojilo.

Smutná historie. Poučení pro lid prostý z ní ale plyne jasné: až se dostatete do podobné situace, zatloukejte, zatloukejte a zatloukejte, krev zásadně neceďte, vymlouvejte se třeba na hašlerky nebo na francovkou natřený zátylek. Kdyby to nepomáhalo, buďte k tomu ještě významným činitelem, pokud možno s úkolem působit ve jménu práva a spravedlnosti -to zabírá spolehlivě.

PRÁVO 7. srpna 2004

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám