Hlavní obsah

Demonstranty za zemřelého Roma v Teplicích zastavily u policejní stanice zátarasy a déšť

Právo, Novinky, jas, koc, kub
Teplice
Aktualizováno

V Teplicích se v sobotu sešlo několik stovek lidí na shromáždění za Roma, který před týdnem zemřel krátce po policejním zásahu. Řečníci označovali policejní zákrok za brutální a požadovali důsledné vyšetření všech okolností případu. Dav pak vyrazil směrem k policejní stanici, kde účastníci akci ukončili, dál je nepustily zátarasy.

Demonstrace v TeplicíchVideo: Aktu.cz

 
Článek

Na shromáždění se sešlo odhadem kolem 400 až 500 demonstrantů. K nim promlouvali řečníci, kteří kritizovali policejní zákrok jako nepřiměřený a dožadovali se jeho vyšetření.

Shromáždění skandovali například „Pojďte nás zabít”. Krátce před 16:00 se dav vydal k policejní stanici. Demonstranti skandovali mimo jiné „My jsme lidi”.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Demonstrace v Teplicích

Na zprvu pokojné shromáždění dohlíželi i policisté, kteří především odkláněli dopravu.

Někteří z účastníků byli agresivnější a kromě skandování hesel se například obouvali do policistů ve služebním autě, které hlasitě vyzývali křičením přes sklo okénka, ať jdou ven.

Foto: Aktu.cz

Demonstranti v Teplicích vyrazili k policejní stanici

Pietní akce v TeplicíchVideo: Karel Otcovský, Právo

U policejní stanice čekala demonstranty linie z těžkooděnců, policie rovněž rozmístila kolem zátarasy, které účastníkům znemožnily dostat se blíž. K rozpuštění akce přispěl rovněž silný déšť.

Foto: Aktu.cz

Demonstranty zastavili těžkooděnci

Foto: Karel Otcovský, Právo

Za zemřelého muže z Teplic se držela minuta ticha, proběhla i společná modlitba.

Muž zemřel před týdnem v sanitce nedlouho poté, co proti němu zasáhla policie. Soudní pitva podle policie vyloučila souvislost úmrtí s policejním zákrokem. Příčinou smrti mohla být intoxikace.

Mladý muž rozbíjí auto rukou i hlavou

V souvislosti s případem byla zveřejněna videa, na nichž je vidět nejen samotný policejní zákrok, ale i počínání muže, které mu předcházelo.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Pieta v Teplicích za muže, který zemřel krátce po zásahu policistů

Policisté do ulice Dubského přijeli na základě oznámení, podle něhož se měli napadat dva muži. Ti zároveň poškozovali cizí auta. Na videu je například vidět, jak dotyčný naráží hlavou do zaparkovaného vozu. Když hlídka přijela na místo, našla zraněného muže ležet na zemi. Po zpacifikování jej převzali záchranáři, v sanitce ale muž zemřel.

Policisté v Teplicích zaklekli agresivního narkomana, v sanitce zemřel

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám