Hlavní obsah

Pirk náhle končí jako šéf kardiocentra IKEM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kardiochirurg Jan Pirk odejde na konci června z funkce přednosty kardiocentra Institutu klinické a experimentální medicíny v Praze (IKEM).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kardiochirurg Jan Pirk

Článek

Nemocnice na webu informovala, že se tak stalo po vzájemné dohodě, Pirk ale ČTK řekl, že tomu tak nebylo. Řediteli nemocnice prý řekl, že neodstoupí a že ho má odvolat.

Serveru Seznam Zprávy řekl, že s tím následně souhlasil, protože ředitel má právo ho odvolat.

Pirka na postu od 1. července nahradí Josef Kautzner, který je nyní Pirkovým zástupcem a také přednostou kardiologické kliniky IKEM.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kardiolog pražského IKEM Josef Kautzner

Třiasedmdesátiletý Pirk, který je podle nemocnice vytížen výukou studentů a řadou aktivit mimo své domovské pracoviště, bude v IKEM dále působit. "Jsem rád, že nadále zůstává v IKEM, a to nejen jako nepostradatelný člen kolegia ředitele, ale především jako emeritní přednosta, který ze své pozice bude nadále pomáhat svým nástupcům," uvedl ředitel IKEM Michal Stiborek.

Podle něj Pirk zasvětil svůj profesní život institutu, a to nejen pacientům a kolegům, ale i rozvoji pracoviště a prezentaci IKEM navenek. "Velmi si vážím jeho způsobu vedení pracoviště, které se po právu stalo uznávaným doma i v zahraničí, jeho erudice a znalostí, které si zaslouží především úctu," konstatoval Stiborek.

V Česku přišlo na svět už třetí dítě z transplantované dělohy

Věda a školy

Kardiocentrum IKEM je jedno z nejstarších takových pracovišť v Česku. Zabývá se léčbou srdečních a cévních onemocnění dospělých pacientů. Skládá se ze čtyř částí, mezi které kromě klinik kardiologie a kardiovaskulární chirurgie patří také klinika anesteziologie a resuscitace a pracoviště preventivní kardiologie.

Reklama

Výběr článků

Načítám