Hlavní obsah

Paroubkův odpůrce v ČSNS 2005 se odvolal proti vyloučení ze strany

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý předseda České strany národně socialistické (ČSNS 2005) Karel Janko, který byl uplynulou sobotu sesazen z funkce a vyloučen ze strany, se proti tomuto kroku odvolal k rozhodčímu soudu národních socialistů. Janko se před vyloučením postavil proti převzetí ČSNS 2005 expředsedou ČSSD Jiřím Paroubkem.

Foto: ČSNS 2005, Právo

Dnes už bývalý předseda ČSNS 2005 Karel Janko

Článek

„S interpretací a výsledkem hlasování zásadně nesouhlasím a odvolávám se tímto k rozhodčímu soudu naší strany," napsal Janko šéfovi rozhodčího soudu národních socialistů Aleši Vokálkovi.

Podle Janka byl výsledek prvního hlasování o jeho vyloučení v poměru 12 hlasů pro, sedm proti a osm členů ústřední rady ČSNS 2005, která o věci rozhodovala, se zdrželo.

„Znamená to, že návrh na ukončení mého členství dle našich stanov a jejich přílohy - organizačního, jednacího a volebního řádu, neprošel,“ tvrdí vypoklonkovaný šéf strany.

Podle Janka byl výsledek tohoto hlasování nepřijatelný zejména pro ty členy vedení národních socialistů, kteří jsou nakloněni Paroubkovi. Vedením sobotního rokování proto bylo podle Janka sděleno, že je první hlasování neplatné a musí se zopakovat. V druhém hlasování pak podle Janka nebylo možné se zdržet.

„Toto jednání některých členů předsednictva považuji za nepřijatelnou manipulaci a porušení všech demokratických zásad jednání ve straně a ukončení mého členství za neplatné,“ sdělil Janko v odvolání. Vyloučený šéf ČSNS 2005 si přitom nedělá iluze o výsledku, Právu sdělil, že jeho odpůrci mají stranický soud „pod palcem“. 

Reklama

Výběr článků

Načítám