Hlavní obsah

Padající balvany minuly chlapce o centimetry

Novinky, Rudolf Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ROZTOKY

Středa, něco málo po páté hodině. Nad bílým rodinným domkem číslo 19 v Roztokách na Ústecku se ozývá neuvěřitelný rachot. Tentokrát to není projíždějící vlak, ale sunoucí se těžká podmáčená zemina, jejíž váha je znásobena více než stokilovými valícími se balvany. Celá pohroma padá na přistavěnou místnost, ve které spí 12letý Pepa.

Foto: Jana Horáková

ME U23 Sarajevo

Článek

"Probudil mně ten rachot, stačil jsem uskočit ke stěně a na postel vedle mé hlavy začaly padat hlína a kameny," svěřil se rozechvělý kluk. "Poslal jsem ho normálně do školy, aby přišel na jiné myšlenky. Ona někdy ta škola je stejně ještě větší horor než to, co nás postihlo," svěřil se nám majitel domu František Stejskal. Střecha na nás zívala rozbitým atypickým oknem, proraženými trámy i stropem, mezi prkny uvízl obrovský pískovcopvý kvádr.

"Bohudík se nic vážnějšího nestalo, obyvatelé objektu ho však musejí opustit, statik rozhodne o dalším," řekl ve středu operační důstojník krajského informačního střediska Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje por. Karel Vlček. "Ano, nikdo nebyl zraněn, není ani podezření z trestného činu, řešit tuto událost tedy nebudeme. Vlastně se jedná o živelní pohromu," potvrdil kpt. Lubor Štis z ústeckého okresního policejního ředitelství. "Škodu odhaduji tak na 70 tisíc korun. Než se vše vyřeší, půjdeme bydlet k mamince," konstatoval František Stejskal s tím, že má obavy, aby něco podobného nepostihlo i jeho souseda.

Stejskalův rodinný dům, v jehož přízemí je prodejna potravin, stojí těsně pod příkrým svahem. Před vchodem jsou spadlé kameny ze zídky, která nad domem zadržuje svah. Pod ním stojí ještě řada dalších rodinných domků. Okolí ohroženého domu je uzavřeno červenou páskou. Roztoky jsou místní částí Povrlů. Na radnici se ve středu odpoledne sešla obecní rada, která rozhodne o dalším postupu. text k foto:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám