Hlavní obsah

Otužilci plavali ve Vltavě i se Třemi králi

Novinky, mak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tříkráloví otužilci si v úterý tradičně doplavali pro převoznický punč do Pražských Benátek. Více než tři desítky nadšených plavců se ponořily do chladných vod Vltavy pod Karlovým mostem. Neodradila je ani teplota vody jen mezi dvěma až třemi stupni Celsia.

Otužilci plavali ve Vltavě i se Třemi králiVideo: Novinky

 
Článek

Letos se už popáté uskutečnilo tříkrálové plavání pod Karlovým mostem. S panoramatem Hradčan v zádech se plavci a plavkyně České otužilecké unie ponořili do studené Vltavy, jejíž teplota sahala k 2,7 stupně Celsia.

Loď Pražských Benátek s otužilci na palubě zastavila v místě, kde bylo do Vltavy svrženo tělo sv. Jana Nepomuckého, patrona všech plavců a loďařů. Odtud pak odvážlivci zamířili do přístaviště Judita, které je pod prvním obloukem Karlova mostu a zároveň posledním dochovaným obloukem mostu Juditina.

„S letošní akcí jsem moc spokojený. Bylo nás asi třiatřicet, tedy zatím nejvyšší počet účastníků. Voda výživná, je to krásná akce,“ zhodnotil předseda České otužilecké unie Vladimír Komárek.

Všichni účastníci překonali otužilecké plavání s úsměvem na tváři a podle svých slov si letošní akci náramně užili.

„Bylo to krásné. Voda dva stupně, akorát. Je to tady úžasné prostředí a skvělá akce,“ řekl bezprostředně po vynoření z vody nadšený plavec.

V cíli si otužilci připili převoznickým punčem a symbolicky požehnali Muzeu Karlova mostu.

Reklama

Výběr článků

Načítám