Hlavní obsah

Ochlazení, tropy, bouřky. Počasí bude jako na houpačce

Novinky, ber

Na začátku prázdnin bude počasí velmi proměnlivé. Ve čtvrtek a v pátek se očekává polojasno až zataženo, místy déšť a bouřky. O víkendu se ale počasí zlepší a obloha má být jasná. Někde se teploty vyšplhají až ke 30 stupňům Celsia. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 2.7.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Začátek července přinese ,aprílové‘ počasí. Ve čtvrtek očekáváme přechod studené fronty od západu, která přeruší teplé jihozápadní proudění,“ sdělila Novinkám Honsová.

O víkendu podle ní půjdou při polojasné obloze teploty opět nahoru, a to až k letním hodnotám. „Bude to na koupání. Další přechod studené fronty přinese ale hned pondělí,“ dodala meteoroložka.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle s bouřkami. Odpoledne se očekává od západu ubývání oblačnosti i srážek. Nejvyšší denní teploty budou přes den mezi 22 až 26 stupni, na východě vystoupají až ke 30 stupňům.

V pátek by měla být obloha jasná až polojasná, na východě se místy objeví přeháňky a bouřky. Teplota přes den vystoupá na 21 a 25 stupňů.

V sobotu lze čekat jasno až polojasno. V noci bude mezi 10 a 14 stupni, přes den se teplota vyšplhá na 22 až 26 stupňů.

V neděli bude skoro jasno až polojasno. Postupně ale začne přibývat oblačnosti a odpoledne udeří ojediněle přeháňky nebo bouřky. Teploty vystoupají až k 28 stupňům.

Extrémní červen. Za pouhý týden napršelo tolik co loni za celý měsíc

Počasí

Na státní svátek v pondělí bude většinou polojasno, během dne ale bude od západu přibývat oblačnost s deštěm a bouřkami. Nejvyšší teploty 22 až 26 stupňů.

Polojasno bude i v úterý, na východě se místy objeví přeháňky. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 29 stupňům.

Ve středu se ochladí. Po většinu dne bude polojasno, místy s přeháňkami. Nejvyšší denní teploty lze čekat pouze mezi 17 a 21 stupni. Od západu povane slabý vítr.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám