Hlavní obsah

Obhájce chce psychiatrické vyšetření poslankyně Jacques

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Psychiatrické vyšetření Kateřiny Jacques (Strana zelených) navrhl advokát, jenž hájí bývalého policistu Tomáše Čermáka, který je obviněn z útoku na poslankyni. Psychiatr má podle advokáta Jaroslava Janečka posoudit agresivitu poslankyně a její vyhraněný postoj k mužům. Poslankyně návrh odmítla jako směšný.

Článek

Jacques řekla, že požadavek advokáta považuje za "naprosto směšný", podle ní je na příslušných orgánech, zda mu vyhoví. "Já se tomu mohu jen zasmát," uvedla.

Advokát navrhl celé stíhání zastavit. Odborný posudek Policejní akademie prý potvrzuje, že postup policisty byl v pořádku a oprávněný. "Znalec uvedl, že kdyby pan Čermák nezakročil, mohlo dojít ke střetu mezi neonacisty a anarchisty," řekl Janeček.

Otázka agresivity Jacques je podle Janečka důležitá i vzhledem k článkům v tisku, podle nichž údajně napadla sousedku. [celá zpráva]

Sporný zákrok se odehrál při loňském prvomájovém protestu proti demonstraci neonacistů v Praze. Vše tehdy skončilo konfliktem mezi policií a členy Strany zelených v čele s Jacques. Tehdejší ředitelka sekce lidských práv úřadu vlády uvedla, že ji policista bezdůvodně a brutálně napadl a zbil. Čermák byl následně propuštěn od policie a obviněn ze zneužití pravomoci veřejného činitele, ublížení na zdraví a omezování osobní svobody.

Obvodní žalobci sice stíhání Čermáka zastavili [celá zpráva], nadřízené pražské městské státní zastupitelství však rozhodnutí zrušilo a stíhání pokračuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám